article/header_images/45eb04cf41ec46eba1cdb70b3c79667a.jpgarticle/featured_images/7fee03214e0442eabba3235d51d242ed.jpg

ZEYTİNBURNU KÜLTÜR SANAT 14-20 KASIM HAFTASI ETKİNLİK TAKVİMİ

15 Kasım 2022

Zeytinburnu Kültür Sanat’ta yine kültür hayatımızda önemli başlıkların açılacağı bir hafta bizleri bekliyor. Sezon boyunca düzenli olarak devam eden söyleşi ve seminerlerin yanı sıra Zeytinburnu Kültür Sanat; sergi, sinema, tiyatro, çocuk tiyatrosu ve konser kategorilerinde de nitelikli sanatçı ve eserleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

SİNEMA: Gufi ile Oğlu

Gösterim Tarihleri: 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 Kasım

Gösterim Saatleri: 13.30-16.00-19.00

Gufi, genç oğlu Max ile ülkeyi dolaşacakları bir seyahat planı yapar. Rotalarını balık avlamaya doğru çevirdiklerinde kendilerini bekleyen talihsizlikleri bilmemektedirler. Bir anda kendilerini o yumuşacık ve sarkık kulaklarının üzerinde bulurlar. Acaba Max daha küçücük bir Gufi olmasına rağmen sevgili ihtiyar babası gibi davranmayı öğrenebilecek midir? Bu sorunun cevabını Max ve Gufi’nin sahneye fırladıkları gelmiş geçmiş en büyük rock konserinde, muhteşem bir finalde bulacaksınız.

SÖYLEŞİ: Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları

Sunan: Zeynep Türkoğlu

Konuk: Prof. Dr. Pınar Ülgen

14 Kasım Pazartesi // 19.30

Yer: Zeytinburnu Kitapçısı

Zeytinburnu Kitapçısında Zeynep Türkoğlu, her ay birbirinden kıymetli konukları ağırlamaya devam ediyor. “Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları’nın” kasım ayı konuğu yazar Pınar Ülgen. Türkoğlu, Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans kitabı çerçevesinde bir sohbet gerçekleştirecek.

(Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans kitabı, ilk 30 katılımcıya hediye edilecektir.)

SÖYLEŞİ: Tarih Sohbetleri

Sunan: Ahmet Taşağıl

Konuk: Prof. Dr. Fatih Sancaktar

15 Kasım Salı // 19.30

Tarih Sohbetleri programında, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, her ay yeni bir konukla milletimizin ve Cumhuriyetimizin tarihine ışık tutacak. Osmanlı Devleti’nden Cumhuriyet’e geçişin temel noktaları, yeni devletin yükselişinin temel değerleri, Türk milletinin çağlara uzanan tarihi gibi pek çok önemli başlık; alanın kıymetli isimleriyle birlikte bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilecek. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın kasım ayı konuğu Prof. Dr. Fatih Sancaktar olacak.

KONSER: İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu

16 Kasım Çarşamba // 20.00

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, 16 Kasım Çarşamba akşamı Zeytinburnu Kültür Sanat’ta büyük bir konser verecek. Koronun performansını canlı dinlemek isteyen bütün sanatseverleri 16 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de Zeytinburnu Kültür Sanat’a bekliyoruz.

SÖYLEŞİ: 100 Yüze İmza ve Söyleşi

Sunan: Aykut Ertuğrul

Konuk: Mustafa Akar

17 Kasım Perşembe // 19.30

Zeytinburnu Kültür Sanat, sizleri Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. “100 Yüze İmza ve Söyleşi” programında Aykut Ertuğrul’un kasım ayındaki konuğu Şair Mustafa Akar olacak. Savaşa Çağrılmadığım Günler isimli yeni kitabından hareketle, şairle eserleri ve yazı hayatı üzerine yapılacak bu sohbete davetlisiniz.

(Savaşa Çağrılmadığım Günler kitabı, ilk 100 katılımcıya hediye edilecektir.)

SİNEMA: Vol.İ

Gösterim Tarihleri: 18, 19, 20, 21, 22, 23,24 Kasım

Gösterim Saatleri: 13.30-16.00-19.00

Vol.İ, günümüzden çok uzak bir gelecekte geçmektedir. Çöplerle çevrili Dünya’yı temizleme görevi sevimli bir robota, Vol.İ’ye verilir. Çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan Vol.İ’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nin gelmesiyle son bulur. İki robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki, türlü zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışır. Film, tüketim çılgınlığına ve insan türünün kendi yaşadığı doğal çevreye verdiği zararlara dair yorumlar yaparken geleceğin insanlığını teknolojinin esiri olmuş, tembellikten tükenmiş bir profilde çizer. Oscar ödüllü Vol.İ sinema tarihinin en önemli animasyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

SEMPOZYUM: Sezai Karakoç Sempozyumu

18 Kasım Cuma 14.30 – 19 Kasım Cumartesi 10.30

Diriliş Düşüncesi mimarı Şair Sezai Karakoç, vefatının birinci yılında Zeytinburnu Kültür Sanat’ta düzenlenecek iki günlük bir sempozyumla anılacak. Sanat ve düşünce dünyasından birbirinden kıymetli şair, yazar, ve akademisyenler; Üstad’ın hayatı, sanatı ve düşünce dünyasına dair nitelikli tebliğler sunacaklar…

NAĞMEDAR: Anadolu’dan İlahiler

19 Kasım Cumartesi // 14.30

Yer: Merkezefendi Dârulkurrâsı

Zeytinburnu'nda, geleneksel Türk müziği icracıları ve sevenlerinin düzenli olarak bir araya geldikleri Nağmedar, bu hafta da özel bir dinleti ile müzikseverleri davet ediyor. “Anadolu’dan İlahiler” konserini icra edecek sanatçıların isimleri ise şu şekilde: Hanende Ahmet Niyazi Çapar, Udî Musa Kazım Giritli ve kanunda Kerim Dursun.

ÇOCUK TİYATROSU: Bu Ne Biçim Müzikal

Gösterim Tarihi: 20 Kasım Pazar

Seanslar: 13.00, 15.00

Müzik ve notalar hakkında bilgi veren oyunumuzda, çılgın sunucumuz ve kuklalarımız eşliğinde izleyicilerimize korkularını nasıl yenebilecekleri, birbirinden güzel şarkılar eşliğinde anlatılıyor...

Müzikli oyunumuz için seçilen eğlenceli karakterler, çocukların hayvanları tanımalarına da yardımcı oluyor ve bu bilgileri eğlenerek ve oyuna katılarak öğrenmelerine fırsat tanıyor.

SERGİ: “At’a Senfoni” Fevzi Karakoç Resim Sergisi

Sergi Süresi: 8 Ekim-20 Kasım 2022

Ziyaret Saatleri: 10.00-21.00

Fevzi Karakoç’un resmi…

Gelenek kendi içerisinde sınırsız potansiyel bir enerji barındırır. Onunla doğru ilişki kurabildiğimizde bize geleceğimizin yol haritasını söyleyen mürşide dönüşür. Gelenekle kurulacak dinamik bir diyalog onu çağdaş dünyada yeniden yaratmakla mümkündür ve geleceği belirler. Octavio Paz’ın poetik metinlerinde altını çizdiği zaman algısındaki gibi, geleneğin oluşumu kesin bir tarihte değil, zamanla mekânın birbirine karıştığı eşzamanlı gelecek olan bir geçmiştedir. Gündelik hayatımızda zaman, geleceğe doğru düz bir çizgi gibi akarak ve kaçınılmaz olarak geçmişte kümelenen şimdiki anlardan oluşur. Ama medeniyetleri besleyen gelenekler bu tanımı ters-yüz eder. Bir sanatçının bu kadim oluşumla taklitten uzaklaşarak kurduğu yakın ve yaratıcı temas, geçmişi, şimdiki anda oluşturarak geleceğe dönüşen bir sihre sahiptir. Coğrafyaya ait olmanın yolu, söz konusu yaratıcı dokunuşla, o coğrafyada deneyimlenen tüm geleneksel birikimden yola çıkarak, özgün ve çağdaş yaklaşımlarla geleceği belirlemekten geçer. Ressam Malik Aksel’in deyimiyle, en kudretli sanatkârlar muhiti iyi görmüş ve tetkik etmiş kimselerdir. Bu sanatçıların eserleri hangi muhitin ürünü olursa olsun başka bir yerde, başka bir muhitte ve beynelmilel sanat sahasında da kendini gösterebilir.

İlginize sunduğumuz “At’a Senfoni” sergisi, yukarıda özetle altını çizdiğim entelektüel sanatçı yaklaşımının öncülerinden Fevzi Karakoç’un, ülkemizdeki sanat algısının gelişimini sağlayan çalışmalarından oluşuyor. Sanatçının erken dönem ve güncel çalışma örneklerinin yer aldığı serginin ana öznesi At. Karakoç’un tuvallerinde at her zaman özgün ve özgür oldu. Bu anlamda sanatçının At’a yaklaşımı atın ehlileşme öncesi kadar keskin özgürlüklerin bitmeyen senfonisi gibi. Sanatçı sanat yaklaşımıyla yeryüzündeki “At” türlerine bir yenisini “Fevzi Karakoç Atı”nı eklemiş oldu. Buradan baktığımızda At üzerine At’a Senfoni ismi verdiği özel bir kitap yazan Necip Fazıl Kısıkürek’in kitap ismi bizim sergimizin de ismi oldu.

Bütün yoğunlukları arasında sergi talebimizi kabul eden kendisinden çok şey öğrendiğimiz hocamız Ressam Fevzi Karakoç’a gönülden teşekkür ediyorum. “At’a Senfoni” Sergi projesinin sizlerle buluşmasının imkânlarını oluşturan Zeytinburnu Belediye Başkanı Sn. Ömer Arısoy’a, Karakoç’un sanat üretimlerine dair pek çok detaya yer verdiği kritik yazısını sergi kataloğuna taşıdığımız Sayın Emin Çetin Girgin’e ve emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ederim.

Mehmet Lütfi Şen

FEVZİ KARAKOÇ

1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 1983 yılında özgün baskı resim dalında sanatta yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında doçent, 1993 yılında profesör oldu. 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı. Şubat 2002 tarihinden beri Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

ZEYTİNBURNU KÜLTÜR SANAT 14-20 KASIM HAFTASI ETKİNLİK TAKVİMİ

Etkinlikleri Pdf Olarak İndir

Seçmiş olduğunuz ay ile ilgili tüm etkinlikleri katalogdan görebilirsiniz

Mayıs 2024 Ayı
Broşürü

Hemen İndir

Sıralama Seçenekleri

Zeytinburnun'nda Ramazan 2024

Karne Festivali 2024

Kültür Sanat Kursları 2023 - 2024

3. ON5SIFIR7 FİLM HAFTASI

Mayıs - Haziran 2023

Zeytinburnun'nda Ramazan 2023

Kültür Sanat Kursları 2022-2023

Kültür Sanat Kursları 2021-2022

Mayıs - Haziran 2022

Mayıs - Haziran 2021

Kültür Sanat Kursları 2020-2021

Kültür Sanat Kursları 2019-2020

Kültür Sanat Kursları 2018-2019

Kültür Sanat Kursları 2017-2018

Kültür Sanat Kursları 2016-2017

Kültür Sanat Kursları 2015-2016

Kültür Sanat Kursları 2014-2015

Toprakla Şiir Yazmak

Mevlana’nın Aşk Çağrısı

Sıralama Seçenekleri

Lalezar - Rauf Tuncer

Geleceğin Ustaları 10

Fahreddin Paşa Medine Müdafii

Artı'k Sanat - Metin Aşoğlu

Yıl Sonu Kataloğu 2022 - 2023

Yıl Sonu Kataloğu 2021 - 2022

Yıl Sonu Kataloğu 2020 - 2021

ZKS Kültür Sanat Yıllığı 2023

Edebiyat ve Milli Mücadele Sempozyumu

“Yâ Şehr-i Ramazan” Hat Sergisi

Derin Yüzey - İlhan Aydan

Yeldeğirmenlerine Karşı - M. Zahit Büyükişliyen

Mohammed Imad Sergisi

Asker ve Ressam - Mehmet Ali Laga

Fevzi Karakoç - At'a Senfoni

Geleceğin Şifreleri - Hüsamettin Koçan

Mükemmel Boşluk - Hakan Şarkdemir Resim Sergisi

Formreform - İsmet Yedikardeş Retrospektifi

Hattat Mustafa Halim Özyazıcı

Kitaplar ve Kağıtlar

10 Yılda Yarışma Fotoğrafları Seçkisi

Mebus ve Şair Mehmet Âkif Ersoy

Zeytinburnu'nun 50 Yılı

Kültür ve Sanat Hayatımızda Ebüzziya Ailesi

Eski Evler ve Sokaklar

Medeniyetler Kapısı Mardin

Sanat ve Yaşamın İzinde

Şehre Tarih Düşmek

İrem Minyatür Sergisi

Sübhan Tespih Sergisi

Afrika’da Alınteri

Hakimiyet-i Milliye Timsali Bayrak

Gölgenin Tasarımı

Tophane İşi Lülecilik

Yerler ve Gökler Minyatür Sergisi

Katman Kat-ı Sergisi

Kültürel Semboller

Harflerin İzinde Hat Sergisi

Geleneğe Çağdaş Yorumlar

Bizde ve Dünyada Madalya Heykeltıraşlığı

Uluslararası Cam ve Kağıt Sanatları Sergisi

Geçmişten Günümüze Neyzen Emin Dede

Hayattan İzler Resim Sergisi

Ebruda İstanbul Düşleri Sergisi

Taner Alakuş ve Öğrencileri Minyatür Sergisi

Altın Laleler Ebru Sergisi

Sıralama Seçenekleri

Zeytinburnun'nda Ramazan 2024

Lalezar - Rauf Tuncer

Karne Festivali 2024

Geleceğin Ustaları 10

Fahreddin Paşa Medine Müdafii

Artı'k Sanat - Metin Aşoğlu

Kültür Sanat Kursları 2023 - 2024

Yıl Sonu Kataloğu 2022 - 2023

Yıl Sonu Kataloğu 2021 - 2022

Yıl Sonu Kataloğu 2020 - 2021

ZKS Kültür Sanat Yıllığı 2023

3. ON5SIFIR7 FİLM HAFTASI

Mayıs - Haziran 2023

Edebiyat ve Milli Mücadele Sempozyumu

“Yâ Şehr-i Ramazan” Hat Sergisi

Derin Yüzey - İlhan Aydan

Zeytinburnun'nda Ramazan 2023

Yeldeğirmenlerine Karşı - M. Zahit Büyükişliyen

Mohammed Imad Sergisi

Asker ve Ressam - Mehmet Ali Laga

Fevzi Karakoç - At'a Senfoni

Kültür Sanat Kursları 2022-2023

Kültür Sanat Kursları 2021-2022

Geleceğin Şifreleri - Hüsamettin Koçan

Mayıs - Haziran 2022

Mükemmel Boşluk - Hakan Şarkdemir Resim Sergisi

Formreform - İsmet Yedikardeş Retrospektifi

Hattat Mustafa Halim Özyazıcı

Kitaplar ve Kağıtlar

10 Yılda Yarışma Fotoğrafları Seçkisi

Mayıs - Haziran 2021

Mebus ve Şair Mehmet Âkif Ersoy

Zeytinburnu'nun 50 Yılı

Kültür ve Sanat Hayatımızda Ebüzziya Ailesi

Kültür Sanat Kursları 2020-2021

Eski Evler ve Sokaklar

Medeniyetler Kapısı Mardin

Sanat ve Yaşamın İzinde

Kültür Sanat Kursları 2019-2020

Şehre Tarih Düşmek

Kültür Sanat Kursları 2018-2019

Kültür Sanat Kursları 2017-2018

İrem Minyatür Sergisi

Sübhan Tespih Sergisi

Afrika’da Alınteri

Hakimiyet-i Milliye Timsali Bayrak

Kültür Sanat Kursları 2016-2017

Gölgenin Tasarımı

Tophane İşi Lülecilik

Yerler ve Gökler Minyatür Sergisi

Katman Kat-ı Sergisi

Kültürel Semboller

Kültür Sanat Kursları 2015-2016

Kültür Sanat Kursları 2014-2015

Harflerin İzinde Hat Sergisi

Toprakla Şiir Yazmak

Geleneğe Çağdaş Yorumlar

Mevlana’nın Aşk Çağrısı

Bizde ve Dünyada Madalya Heykeltıraşlığı

Uluslararası Cam ve Kağıt Sanatları Sergisi

Geçmişten Günümüze Neyzen Emin Dede

Hayattan İzler Resim Sergisi

Ebruda İstanbul Düşleri Sergisi

Taner Alakuş ve Öğrencileri Minyatür Sergisi

Altın Laleler Ebru Sergisi

Kapat
zksm
zeytinburnu belediyesi
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin